|
Peynirli ve Armutlu Çörekler (milföy) |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74990
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
1,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket milföy hamuru
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
75 gr. gorgonzola peyniri
1 yemek kaşığı mascarpone peyniri
1 adet kereviz
1/2 adet armut
Tuz
Tane karabiber
Milföy hamurunu çözülmeye bırakın; ardından yaprak yaprak ayırın. Hamurları yan yana dizin ve dikdörtgen şeklinde açın. Gorgonzola ve mascarpone peynirini bir karıştırma kabında karıştırıp tuz, biber ile tatlandırın. Peynir karışımını hamurların üzerine sürün. Kerevizi temizleyip küp küp doğrayın. Armudu soyup küp küp doğrayın. Tane karabiberi kıyın. Hazırladığınız tüm malzemeyi hamurların üzerine paylaştırın. Hamurları rulo yapıp dilimlere kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 225°C'de ısıtılmış fırında 15-18 dakika pişirin.
|
|