|
|
Peynirli ve Kahveli Mus |
|
kulis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41316
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2009
1,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik gerekli malzemeler:
6-7 küçük hazır beze
2 dilim hazır kek
100 gr bitter çikolata
2.5 su bardağı krema
1 çorba kaşığı pudraşeker
25 çikolata kaplamalı fındık
2 çorba kaşığı çekilmiş fındık
Mus İçin:
1 su bardağı süt
Yarım kahve fincanı kakao
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı neskafe
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı sade jöle
150 gr labne peyniri
2 yumurta akı
3 çorba kaşığı bal
1 tutam tuz
1. Mus için süt, kakao, tozşeker ve neskafeyi bir tencerede karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp jöleyi ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ilınınca labne peynirini ilave edin.
2. Yumurta aklarını bur tutam tuzla ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Balı ısıtıp aklara azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte benmari usulü yumuşak ve kıvamlı bir krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Ocaktan alıp ılınıncaya kadar 3-4 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kahveli karışıma azar azar yedirerek ekleyin.
3. Bezeleri ufalayın. Kek dilimlerini küçük küçük doğrayın. Çikolatayı ufalayıp benmari usulü ısıtılan 1 bardak süt kremasında eritin.
4. Kalan kremayı ayrı bir kapta pudraşeker ile çırpın. Yarısından fazlasını 6 servis kasesine paylaştırın. Üzerini kek dilimleriyle kaplayıp kahve likörü ile ıslatın. Sırasıyla çikolatalı krema, beze, kalan mus ve pudraşekerli kremayı ilave edin. Çikolata kaplamalı fındık ve çekilmiş fındıkla süsleyip buzlukta 1 saat bekletin.
|
|
Peynirli ve Kahveli Mus Tarifleri Elmasiye Tarifleri
|
|