|
Peynirli Volovan |
|
gümüş kap
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc154505
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2020
456 defa indirildi / yazdırıldı
|
24 kare milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
İçi için:
Beyaz peynir
Krem peynir
Labne peyniri
Maydanoz
Dereotu
Tepsinin tabanına pişirme kağıdı serin.
Milföylerden 12 adetini büyük yuvarlak kalıpla ya da su bardağı ağzı ile kesin ve tepsiye yerleştirin.
Kalan 12 milföyü de önce büyük kalıpla daha sonra da küçük kalıpla veya çay bardağı ağzı ile kesip ortalarını çıkarın ve halka şeklinde milföyler elde edin.
Tepsideki tabanların üzerine fırçayla yumurta serip ortası delik milföyleri tabanların üzerine yerleştirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra milföyleri fırına verin ve kabarıp pişene kadar fırınlayın.
Bu esnada beyaz peyniri rendeleyin.
Yeşillikleri ince ince kıyın.
Tüm malzemeleri karıştırıp fırından çıkardığınız milföylerin ortalarına yerleştirin.
|
|