450 gr İçim Labne
1 adet yuvarlak tam buğday ekmek
10 dal taze kekik
150 gr kaşar peynir
8 dilim rozbif
70 ml İçim Şef Krema
3 adet konserve közlenmiş biber
3 adet salatalık
1 bağ roka
150 gr siyah zeytin
3 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı pul biber
Tam buğday, yuvarlak bir ekmeğin tepesinden 3’te 1’lik kısmını kapak gibi kesip çıkartın. Kapağın ve ekmeğin içini alın.
Başrol oyuncusu olan, yaklaşık 450 gr İçim labneyi ve 70 ml İçim Şef Kremayı karıştırın.
3 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı pul biber, 10 dal kekiğin yapraklarını ekleyin.
150 gr siyah zeytinin de çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın ve ekleyin.
Hepsini karıştırıp, 3’te 2’sini ekmeğin ve kapağın içine sürün.
İlk katman için; 3 adet közlenmiş biberi bir kenarından kesip açın ve peynir karışımını üzerine koyun.
3 tane salatalığı, kabuklarını soymadan, önce şeritler halinde soyacakla soyun sonra da ortasında kalan çekirdekli kısmını küpler halinde kesin. Bir katı kaplayacak şekilde salatalığı da yerleştirin.
Üstüne 5 dilim rozbifi yerleştirin.
Kalan labneli harca, küp küp doğranmış 150 gr İçim kaşarı ekleyin ve bir katman olarak sürün.
Kalan 1 büyük közlenmiş biberi koyun.
Üzerine roka yapraklarını yerleştirin.
Üzerine tekrar 3 dilim rozbif koyun.
Kapağını kapatıp biraz bastırın.
Bu şekilde istediğiniz gibi götürüp piknikte afiyetle yiyebilirsiniz.
|