|
|
PİKNİK SOSLU KABAK TAVA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84185
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2012
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kabak
150 gram un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rafine yağı
1 kahve fincanı soğuk süt
Sosu:
1 kahve fincanı rafine yağı
1 adet ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 kahve fincanı sirke
5 adet iri domates
1 çay kaşığı toz hardal
2 kahve fincanı rendelenmiş beyaz peynir
1 bağ kıyılmış dereotu
Patlıcanı kızartmak için:
1 su bardağı rafine yağı
1) Küçük bir tencereye 1 kahve fincanı yağı koyup kızdırınız, soğanı, sarımsağı ilâve ederek 1 dakika kavurup sirkeyi ilâve ediniz.
2) Sirke tamamen kayboluncaya kadar kaynatıp domatesini ve hardalını ilâve ediniz.
3) Domateslerin bırakacağı suyu çekinceye kadar 10 dakika pişirip ateşten alınız. Beyaz peynirini ve dereotunu ilâve edip karıştırarak bekletiniz.
4) Kabakların kabuklarını kazıyınız. İki ucunu kesip boyuna bıçak sırtı kalınlığında doğrayınız.
5) Üzerine tuzu ve sütü ilâve edip karıştırınız.
6) 30 dakika beklettikten sonra kabakları hiç sıkmadan una bulayıp tavada ızgın yağın içine atıp alt ve üstünü altın sarısı gibi kızartıp sosla birlikte servis yapınız.
|
|
PİKNİK SOSLU KABAK TAVA Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|