Elif Korkmazel
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
Baharatlı tavuk için:
400 gram tavuk göğüs eti
1 çay kaşığı yenibahar, tarçın, kekik, karanfil tozu, köri
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz karabiber
Yapılışı: Tencereye tereyağını koyup üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika kavurun. Kavrulan pirincin üzerine sıcak su ve tuz koyun. Kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirin, ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Başka bir kapta tavuğu haşlayıp iyice didikleyin. Tavada soğanları az yağda sote edip suda bekletilmiş kuş üzümlerini ve tüm baharatları içine koyup karıştırın. Üzerine didiklenmiş tavuk etlerini de koyup karıştırın. Servis yaparken tabağa önce tavuklu karışımı bastırarak koyun, üzerine demlenmiş pilavı ekleyin. Sonra servis tabağına ters çevirin. Sıcak olarak ikram edin.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 02.05.2020
|