|
Pilavlı Defneli Kuzu Gerdan |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111495
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2015
1,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuzu gerdan eti
1 tane soğan
1 tane havuç
1 tane defne yaprağı
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
Bir tencerenin içine kuzu gerdanı dilimleyerek yerleştirin. Üstüne soğan ve havuçları ince doğrayarak koyun. Su ile defne yaprağını üzerine ekleyip kısık ateşte bir saat pişirin.
Pilavı yapmak için tencereye yağı ve suyu koyun. Suyun içerisine pirinç ve limon suyunu ekleyerek 20 dakika daha pişirin. Pilav piştiği zaman servis tabağına alarak üzerine etleri yerleştirelim.
|
|