|
|
PİLÂVLI KÖFTE (BOŞNAK) |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11628
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2007
2,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram pirinç
300 gram yağsız dana eti
200 gram jambon
60 gram margarin
1 baş soğan
2 yumurta
50 gram rendelenmiş kaşer peyniri
1 sap kereviz
1 körpe havuç
1/2 kilo domates
100 gram bayat ekmek dilimi
2-3 kaşık süt
1 tutam tarçın
1 çimdik dövülmüş karanfil
1 litre kadar et suyu
1 tatlı kaşığı kadar safran
Tuz
Karabiber
Ekmek içini sütte ıslatmalı. 30 gram margarin yağını bir kuşanede eritmeli. Yağ ısınınca rendelenmiş soğanla havucu ve kıyılırcasına ince doğranmış kereviz yaprağını karıştırarak kavurmalı. Sebzeler pembeleşince eti içine atmalı ve çevirerek her yanını kızartmalı. Bir - iki dakika sonra da kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesi katmalı. Kabın ağzını örtmeli ve hafif ateşte vakit vakit karıştırarak ve gerektikçe et suyu dökerek iki saat kadar eti pişirmeli. Bu süre sonunda tencereyi ateşten indirince eti çıkarıp bir kenarda soğumaya bırakmalı. Et soğuyunca bunu jambonla bitlikte iki defa makineden geçirerek kıymalı. Bu kıymaya ufalanmış bayat ekmek içini katman. Rendelenmiş peyniri, yumurtaları, tarçını, karanfili, tuzu. biberi katmalı. Karışımı yoğurarak birbirine yedirmeli, cevizden küçük köfteler yapmalı. Köfteleri bir tavaya koymalı. Bunların üzerlerini örtecek kadar kaynar et suyu dökmeli ve kabın ağzını örtüp sönük denecek kadar hafif bir ateşe oturtmalı. Etin içinde piştiği salçayı bir tülbentten geçirerek süzmeli. Taşı ve darısı temizlendikten sonra yıkanmış pirinci kaynar tuzlu suda diriliğini kaybedecek kıvama gelinceye kadar haşlamalı. Pirinç, gereğince haşlanınca suyunu süzüp dökmeli ve bunu pyrex bir tencereye boşaltmalı. Safranı bir kaşık kadar kaynar et suyunda eritip pirincin üstüne dökmeli iyice karıştırdıktan sonra pyrex tencereyi sıcak fırına sürmeli. Pirinci iki dakika kadar fırında tuttuktan sonra kalan margarin yağını küçük parçalara bölüp pyrex kaptaki pirincin üstüne serpiştirmeii. Fırındaki pirinç on dakika kadar gratine edildikten sonra kabı fırından çıkarmalı. Pişmiş olan köfteleri et suyundan çıkarıp pyrex tenceredeki pilâvın üstüne yaymalı. Bunların üstüne de tülbentten geçirilmiş salçayı dökmeli. Bir dakika daha fırında tuttuktan sonra kabı sofraya götürüp servis yapmalı.
ML® Boşnak Köftesi için tıklayın
|
|
PİLÂVLI KÖFTE (BOŞNAK) Tarifleri Boşnak Yemekleri
|
|