Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bakla Tarifleri > PİLÂVLI PATLICAN KARNIYARIK (1 adet - 75,078 defa bakıldı)

PİLÂVLI PATLICAN KARNIYARIK


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PİLÂVLI PATLICAN KARNIYARIK

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12605
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2007
2,351 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Aynı boyda ve oldukça küçüklerinden 8 kemer patlıcanı,
400 gram olgun domates,
1 kahve fincanı margarin yağı,
2 baş soğan,
2 kaşık zeytinyağı,
3 bardak kadar artmış pilâv,
1/2 bardak et suyu,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
2 dolmalık yeşil biber,
yeteri kadar tuz ve yenibahar.

Yapımı: Patlıcanları alaca denilen biçimde soyduktan ve bir yandan uzunlamasına yardıktan sonra bol akarsuda iyice yıkamalı.
Suları kuruduktan sonra patlıcanları, içinde 2 kaşık zeytinyağıyle yarım kahve fincanı margarin yağı bulunan bir tavanın içinde her yanlarını hafifçe kızartmalı. Sonra bu patlıcanları bir küçük tepsiye yanyana dizmeli.
Beri yanda patlıcanlar kızardıktan sonra artan yağa yarım kahve fincanı margarin yağı katmalı ve buna rendelenmiş soğanı atıp tahta kaşıkla karıştırarak soğanları pembeleşinceye kadar kavurmalı. Soğanlar pembeleşince kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domates) katmalı. Tuzunu ve yenibaharını serpip salçayı yarı koyu bir duruma gelinceye kadar pişirmeli.
Tepsideki patlıcanların yarıklarına bir başka yemek için hazırlanmış ve kalmış olan sade pilâvdan üç bardak kadarını bölerek doldurmalı. Pişmiş salçayı da gezdirerek patlıcanların üstüne döktükten sonra çekirdekleri ve çekirdek yatakları çıkarılmış biberleri ufak parçalara doğrayarak serpiştirmen. Gerekirse bir miktar daha tuz ve yenibahar serpip kabı orta ısılı bir fırına sürmeli.
Vakit vakit et suyu dökerek karnıyarığı ilik gibi oluncaya kadar pişirmeli. Yemeği fırından çıkarınca üzerine maydanozu serpmeli ve böylece sofraya çıkarıp servis yapmalı.






PİLÂVLI PATLICAN KARNIYARIK Tarifleri Bakla Tarifleri



(1 adet PİLÂVLI PATLICAN KARNIYARIK 75,078 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort