|
|
Pilavlı Patlıcan Sarma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc125210
Gönderme Tarihi: 10.May.2017
1,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı baldo pirinç
2 adet orta boy soğan
75 grmargarin
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı su
Tuz
2 adet kamber patlıcan
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Patlıcanları incecik dilimleyin. 2-3 dakika sıvı yağda kızartın. Pirinçleri ılık suda 25 dakika bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanları piyazlık doğrayın. Dolmalık fıstıkları margarinle kavurun. Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin. Soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Pirinçleri ekleyin ve bir miktar tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü kaynar suda bekletin. Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuş üzümünü ilave edin. En son suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Streç filmin üzerine patlıcan dilimlerini bitişik olarak dizin. Patlıcanların üzerine her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde iç pilavı yerleştirin. Streç film yardımıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp kenarlarını streç filmle sıkıca kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın.
|
|
Pilavlı Patlıcan Sarma Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|