|
|
Pilavlı Sardalya |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113717
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2015
1,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
2,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuru üzüm
Bir tutam kekik yaprağı
12 adet sardalya balığı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar su
Tuz
Pilav için 2,5 yemek kaşığı tereyağında soğanları pembeleştirin. Jasmine pirinç, su ve bir tutam tuzu ekleyin. Pirinçler pişene kadar pişirin.
Bu esnada geniş bir kapta çam fıstıkları ve kuru üzümleri tavayı ileri-geri sallayarak pişirin. Bir başka tabağa alarak soğumaya bırakın.
Pişen pilavın üzerini örtüp 5 dakika kadar dinlendirin, sonrasında çam fıstıkları ve kuru üzümleri içine ekleyerek şöyle bir karıştırın. Sıcak kalması için üzerini kapatın.
2 yemek kaşığı sıvı yağ ve kekik yapraklarını karıştırın, karışımı balıkların üzerine tuz ekleyerek serpin. Yapışmaz bir geniş tavayı ısıtın. Sadece içitemizlenip kafası çıkmamış sardalya balıklarını ekleyerek 4-5 dakika kadar, önlü-arkalı çevirerek pişirin. Sıcak pilav ile balığı servis edin.
|
|
Pilavlı Sardalya Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|