MALZEMELER
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
½ Çorba Kaşığı Soya Sosu
Tuz , Karabiber
3 Diş Sarmısak
2 Adet Tavuk Göğsü
300 gr Mantar
2 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
YAPILIŞ TARİFİ
1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 çorba
kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük
doğradığımız sarımsakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice
karıştıralım.
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile
harmanlayalım. Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim. Mantarları
dörde bölelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım. Sosa bulanmış tavuk
etlerini ve mantarları tavaya aktaralım. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene
dek kavuralım. Ateşi kısalım.
Etleri ve mantarları tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit
miktarda bölelim. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim. Güveç
kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim. Kaşarlar eriyip
hafif renk değiştirene dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.
|