Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sana Yemek Tarifleri > Piliçli Bamya (1 adet - 32,819 defa bakıldı)

Piliçli Bamya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Piliçli Bamya

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc61175
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
2,287 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet sivribiber
4 yemek kaşığı sana yağı
4 adet tavuk göğsü
500 gr bamya
1.5 su bardağı sıcak su
2 adet domates
Aldığı kadar tuz
1 adet kuru soğan
0.5 su bardağı limon suyu

Bamyaları ayıklayın. İçlerine su işleyebilmesi için, altlarını sivri kısımlarını da kesip bir tencereye koyun. Üstlerine 1 1/2 yemek kaşığı tuz ile yarım kahve fincanı sirke katarak iyice karıştırın ve yarım saat kadar bir tarafa bırakın. Diğer tarafta bir tencereye Sana ile soğanı koyarak 10 dakika kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine ortadan ikiye ayrılmış tavuk göğüslerini ilave edip, 5 dakika kavurun. Kavrulmuş tavuklara, yarım tatlı kaşığı tuz ile çeyrek bardak su katarak 20 dakika daha pişirin ve ateşten alarak ılımaya bırakın. Tavuk göğüslerini düzenli bir şekilde tencerenin altına yayın, üstüne de bir sıra yuvarlak dilim şeklinde kesilmiş bir miktar domates döşedikten sonra, bunun üstüne de yan yana ve sık olmak üzere, tuzlu sirkede yatırılmış ve bol suda iki üç defa yıkanmış bir sıra bamya döşeyin. Aynı şekilde bunun üstüne de tekrar bir sıra domates, bir sıra bamya olmak üzere bütün bamyaları tencereye döşeyin. Bamyaların döşenmesi sona erince, bunlara; küçük kesilmiş 1,5 yeşil biber, yarım küçük limon suyu, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 küçük bardak su ile, tavukları içinde piştiği soğanlı yağı da katarak üstlerine ıslanmış ve buruşturulmuş bir yağlı kağıt örtün. Tencerenin kapağını kapatın; bamyalar sularını çekip yumuşayıncaya kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere 40-50 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alarak, üstelerine büyükçe bir tabak kapatın, tencereyi altüst edin, bamyaları tabağa alın ve servis yapın. Püf Noktası: Bamyaları önceden tuz ve sirkeli suda bekletirseniz, salyalarını bırakmaz. Bamyaları yatırmak için: 1/2 kahve fincan sirke, 1 1/2 silme yemek kaşığı tuz kullanabilirsiniz.






Piliçli Bamya Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(1 adet Piliçli Bamya 32,819 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort