Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Piliçli Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Piliçli Börek

fato
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc30711
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2008
2,136 defa indirildi / yazdırıldı




6 piliç göğsü (derileri ve kemikleri ayıklanmış; yaklaşık 750 g)
250 g hazır yufka (18 eşit parçaya kesilmiş)
3/4 tatlı kaşığı tuz
3/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
350 g ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış)
1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı krema
1/4 su bardağı) şamfıstığı (kabukları ayıklanıp, kahverengi iç zarları çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
250 g lor peyniri (tercihen yarım yağlı)

Her piliç göğsünü verevine 3 parçaya kesip, üstlerine tuzun 1/2 tatlı kaşığını ve karabiberin yansım serpin. Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca piliç parçalarını koyup, sürekli altüst ederek, yaklaşık 30 saniye sote edin (arada gerekirse en çok 1 çorba kaşığı daha ayçiçek yağı ekleyin). Sonra delikli spatulayla bir tabağa çıkarın.
Tencereye sarımsaklar ve arpacık soğanlarını koyup, süreklikarıştırarak, 30 saniye pişirin. Ispanakları katıp, ateşi kısın ve tencerenin üstünü örterek, ıspanakları yaklaşık 2 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, ıspanakların yarısını bir tabağa çıkararak, ince ince doğradıktan sonra, bir kenara ayırın.
Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, tavuk suyu, kalan tuz, kalan karabiber ve kremayı koyarak, karıştırın. Sonra karışımı yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, içindeki sosu blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sonra küçük bir kâseye aktarıp, bir kenara bırakın. Fırınınızı 170 °C ısıtın.
Harcı hazırlamak için şamfıstıklan, lor peyniri ve ayırdığınız doğranmış ıspanakları bir kâsede karıştırın. Tabaktaki göğüs parçalarını kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Yufka parçalarından 3'ünü üst üste mutfak tezgâhına koyun (kalan yufkaların üstünü hafifçe ıslatılmış kâğıt mutfak havlusuyla örtüp, kurumalarını önleyin).
Tezgâhtaki yufka tabakalarının üstüne göğüs parçalarından birini koyup, üstüne ince bir tabaka halinde harçtan döşeyin. Üstüne bir başka göğüs parçası koyup, üstüne gene ince bir tabaka harç döşeyin. En üste üçüncü bir göğüs parçası yerleştirip, yufkaların kenarlarını bu parçaların üstüne gelecek biçimde katlayıp, sarın. Yufkaların birleşme yerleri alta gelecek biçimde böreği hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirip, aynı işlemleri kalan tavuk parçaları ve kalan yufkalarla sürdürerek, toplam 6 börek yapın. Kalan çiçekyağını mutfak fırçasıyla böreklerin üstüne sürün.
Tepsiyi fırına verip, börekleri üstleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin. Üstleri yeterince kızarmamışsa, fırının sıcaklığını 230 °C'a (8'e) yükseltip, börekleri birkaç dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından alıp, börekleri bir servis tabağına çıkarın. Sosu biraz ısıtıp, böreklerin üstlerine dökerek (ya da böreklerin yanında kâsesi içinde) servis yapın.






Piliçli Börek Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri



(1 adet Piliçli Börek 49,563 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort