1 paket Piliç Göğüs Bonfile (ince, şerit kesilmiş)
100 ml zeytinyağı
750 gr semizotu (temizlenmiş, yapraklanmış)
100 gr bezelye (haşlanmış)
2 adet etli kırmızı biber (ince jülyen kesilmiş)
4 adet taze soğan (kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş)
250 gr kiraz domates (2`ye kesilmiş)
100 gr salatalık (çok ince verev kesilmiş)
5 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı nar ekşisi
5 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağından 80 ml ayırın. Kalan yağı ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak 3-4 dak. soteleyin.
Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. pişirin. Ateşten alın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin.
Semizotu, bezelye, etli kırmızı biber, taze soğanın yarısı, kiraz domatesin yarısı, salatalık ve maydanozu iyice harmanlayın.
Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, elma sirkesi, tozşeker, tuz ve karabiberi, kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın.
Malzemelerin üzerine etleri, kalan soğan ve kalan domatesi serpin. Zeytinyağlı karışımı gezdirip, hafifçe karıştırın ve servis yapın.
|