Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Piliçli Yaprak Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Piliçli Yaprak Sarması

fato
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc30703
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2008
2,159 defa indirildi / yazdırıldı




350 g piliç göğüs eti (iri zar biçiminde doğranmış)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
250 g konserve tane mısır
1 tatlı kaşığı taze nane (kıyılmış)
2 çorba kaşığı taze kişniş (kıyılmış; isteğe bağlı)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 orta boy patlıcan (kabuğu soyulup, iri zar büyüklüğünde doğranmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
5 diş sarımsak (kabukları soyulup, bütün kalacak biçimde hafifçe ezilmiş)
2 çorba kaşığı tahin
4 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
2 tatlı kaşığa limon suyu (taze sıkılmış)
8 asma yaprağı (salamura)
4 domates (her biri 2'ye kesilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı (eritilmiş)

Tavuksuyu, mısırlar, naneler, kişnişin yarısı (isteğe bağlı), tuzun 1/4 tatlı kaşığı ve karabiberin 1/3'ünü bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, 45 dakika pişirin.
Bu arada patlıcanların üstüne, kalan tuzun yarısını serpip, altüst ederek, kâğıt mutfak havlusu üstünde süzülmeye bırakın.
Piliç parçalarının üstüne kalan tuz ve kalan karabiberin yarısını serpin. Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Yağ ısınınca piliç parçalarını koyup, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın. Delikli spatulayla piliç parçalarını bir kâseye çıkarın.
Kalan ayçiçek yağını tavaya koyup, ısınınca sarımsakları ekleyerek, 2 dakika sote ettikten sonra, delikli kaşıkla blendır kabına aktarın. Tavada kalan yağa patlıcanları koyup, yaklaşık 5 dakika sote edin. Tavayı ateşten alıp, patlıcanlar, tahin, kalan kişniş (isteğe bağlı), zeytinler, limon suyu ve kalan karabiberi sarımsakların bulunduğu blendır kabına koyarak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Bu pürenin 2 çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırıp, kalanını kâsedeki piliç parçalarıyla iyice karıştırın. Fırınınızı 200 °C'a ısıtın.
Asma yapraklarını soğuk su altında çalkalayıp, açarak mutfak tezgâhına serin. Her asma yaprağının bir kenarına kâsedeki piliçli harçtan 2 tatlı kaşığı koyup, sararak dolma haline getirin. Mısırların kaynadığı tencereyi ateşten alıp, mısırlı karışımı bir kaşıkla fırın tepsisine döşeyin. Üstüne dolmaları koyup, yarım domateslerin üstlerine süsleme için ayırdığınız patlıcanlı püreden sürerek, dolmaların arasına dizin. Tepsiyi fırına verip, dolmaları 15 dakika pişirdikten sonra, fırından alın. Dolmaların üstüne erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla sürüp, servis yapın.






Piliçli Yaprak Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(1 adet Piliçli Yaprak Sarması 49,383 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort