1 paket Pınar İnegöl Köfte
400 g temizlenmiş ıspanak yaprağı
3/4 su bardağı kuskus
1 su bardağı tane mısır konservesi
1 kırmızıbiber
1/2 su bardağı ceviz içi
3,5 çorba kaşığı balzamik sirke
1/2 su bardağı zeytinyagı
Tuz
Servis için:
2 adet yuvarlak formda ekmek, içi boşaltılmış
Kuskusu çok az tuz ilave ederek 2,5 su bardağı su ile haşlayıp süzün. Ispanakları yıkayıp suyunu süzdürün ve elinizle iri parçalara ayırın. Kırmızıbiberi şeritler halinde doğrayın. Cevizi bıçakla iri parçalara bölün. Köfteleri teflon tavada ara ara sallayarak pişirin. Ispanakları ekmeklerin içine paylaştırın. Kuskusu ve mısırı üzerlerine serpin. Balzamik sirke ve zeytinyağını iyice karıştırıp üzerlerine dökün ve karıştırın. Kırmızıbiber ve cevizi paylaştırın. En üste köfteleri koyarak servis yapın.
|