2-3 yemek kaşığı tepeleme Pınar Labne
400-500 g brokoli
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet küçük boy patates
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 6 su bardağı su (sebzelerin üzerine çıkacak kadar)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırın ve orta boy bir tencereye koyun.
Üzerine soyup dörde böldüğünüz patates ve soğanı ilave edin. Sarımsakları da ortadan ikiye bölerek ekleyin. Suyunu da katıp (sebzelerin üzerine çıkacak kadar) orta ısılı ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tenceredeki sebzeleri el blenderi yardımıyla püre haline getirin. Tuz, biber ve Pınar Labneyi ilave edip blenderden tekrar geçirin.
Pürüzsüz kıvamdaki çorbayı isterseniz keten tohumuyla süsleyerek, sıcak sıcak servise sunun.
|