|
Pınar Labneli Ispanaklı Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62150
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011
2,230 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hilme Yılmaz
3 adet yumurta
2 su bardağı Şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
4-5 yaprak ıspanak (robottan geçecek)
3 su bardağı UN
1 pk.kabartma tozu
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 su bardağı şeker
4 Fincan un
1 paket Pınar Labne
Ispanakları haşlıyoruz ve püre haline getiriyoruz.
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve yağlanmış borcama döküyoruz.
190 derece fırında pişiriyoruz...(pişen kekten üzerine serpmek için ayırmamız gerekiyor)
Kekimizin etrafını bıçakla ayırıp kalan kekleri rende yapıp üzerine serpmek için ayırıyoruz.
2-Bir tencerede muhallebi yapıyoruz.Soğutuyoruz,İçine 1 paket Pınar labneyi atıp güzelce karıştırdıktan sonra,
Hazırladığımız kremanın yarısını soğuyan kekimizn arasına sürüp kapatıyoruz.Diğer yarısınıda üzerine sürüyoruz. Kalan ufalanan kek kıısıntılarınıda pastamızın üzerine serpip buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
|
|