250 ml Süt (1+1/4 su bardağı)
200 ml Krema (1+1/4 su bardağı)
100 g Şeker (1/2 su bardağı)
30 g Mısır Nişastası (3 yemek kaşığı)
70 g Un (1/2 su bardağı)
4 Yumurta Sarısı
Vanilya Özü veya 1 Paket Vanilin
120 g Tereyağı (1/2 su bardağından biraz fazla) (küp küp doğranmış)
180 - 200 g Pınar Labne (1 paket)
Pandispanya için:
125 g Un
125 g Şeker
240 g Yumurta (3-4 Adet)
50 g Tereyağı (Eritilmiş)
1 Tutam Vanilya
Süt, krema ve şekerin yarısı ve 4 yumurta sarısını genişçe bir çırpma kabına aktarın.
Süt, krema ve şekerin kalan yarısını bir sos tavasına aktarın içine bir miktar vanilya özü veya 1 paket varilin ekleyin, hafifçe çırptıktan sonra ocağı kısık ateşte yakın ve karışım kenarlardan köpürmeye başlayana kadar ısıtın (kaynamasın).
Un ve nişastayı karıştırın.
Yumurta sarılı karışımı el çırpıcısı ile homojen olana kadar çırpın daha sonra içine un ve nişasta karışımını 2 aşamada ekleyerek hiç topak kalmayana kadar çırpın.
Ocakta ısınan sıvı karışımını, yumurta sarılı karışıma bir yandan el çırpıcısı ile hızlıca çırparak ip gibi dökün (temperleyerek iki karışımı birbirine yedirin.)
Elde ettiğiniz karışımın tamamını sos tenceresine aktarın ve orta ateşte sürekli karıştırarak, katılaşana kadar pişirin. (Birkaç kez fokurdasın o sırada sürekli çırpın.)
Kremayı ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene ve krema neredeyse soğuyana kadar mikser ile yüksek devirde çırpın. (Kremayı uzun süre çırpmak önemli!)
Son olarak Pınar Labneyi ekleyin ve varsa stand mikserinin palet aparatı ile düşük devirde, stand mikseriniz yoksa spatula ile labne homojen bir şekilde karışana kadar kremayı katlar gibi dipten üstüne yavaş hareketlerle karıştırın.
Kremayı bir sıkma torbasına aktarın veya bir kaseye alıp üzerine değecek şekilde streç film ile kapladıktan sonra +4 dolapta 1-2 saat soğutup kullanın.
Pastacı kremanızı istediğiniz her alanda kullanabilir, +4 dolapta 1 hafta, -18’de 3-6 aya kadar saklayabilirsiniz.
Fırını 170 C’de ısıtmaya başlayın.
Yumurtalar ve şekeri kurdele kıvamına gelene kadar çırpın. (ribbon stage)
Unu ve vanilyayı ekleyip spatula ile katlar gibi dipten üstüne yavaş hareketlerle karıştırın.
Eritilmiş tereyağını ekleyin ve söndürmeden dikkatlice karıştırın.
Altına yağlı kağıt serili çembere dökün.
170 C’de 20 dakika, fırını 160 C’ye çekip 20 dakika daha pişirin.
Pandispanyayı süt ile ıslatıp, kremayı kaşığın tersi ile gelişi güzel üzerine yayın.
Üzerine gelişi güzel çilek ve yaban mersini ve sevdiğiniz meyveleri koyarak işlemi tekrarlayın.
|