200 g Pınar Labne
1/4 su bardağı Pınar Süt
1/4 su bardağı Pınar Krema
2 yumurta
3 adet arpacık soğan
8 adet girit kabak
2 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Kabakların içini oyun. Kıyılmış arpacık soğanları ile kabak içlerini zeytinyağında sote edin. Süt, krema, baharatları ve tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilıyınca Pınar Labneyi, yumurta sarılarını, dereotunu ekleyin. Yumurta akları bir fiske tuz ile kar haline gelip katılaşıncaya kadar çırpın. Yavaşça diğer karışıma ekleyip hafifçe karıştırın. Kabakların içine kaşık yardımı ile paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirip servis edin.
|