|
|
PIRASA ÇORBASI (Ankara) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88559
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2013
1,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
4 adet pırasa
1 orta boy kereviz
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
2 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kutu krema
5-6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Pırasalar yıkanır ve yemeklik olarak doğranır. Patates ve kereviz de soyularak küp küp doğranır. Kerevizler, kararmaması için limonlu suya konulur. Soğanlar, yemeklik doğranarak 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Üzerine daha önceden doğranan pırasalar, kereviz ve patates ilave edilir, tuz atılıp sotelenir. Düdüklü tencerede 2 lt kaynamış su ile 20 dakika pişirilir. Blendırdan geçirilerek, tekrar tencereye alınır. Bir kutu krema ve 2 yumurta sarısı ile sos yapılır. Hazırlanan sos içerisine çorbadan azar azar konularak ılıtılır. Elde edilen karışım tekrar çorbaya katılır. Bir taşım daha kaynatılarak indirilir. Kara biber, pul biber ve tuz atılarak ince kıyılmış maydanozla süslenip servise hazır hale getirilir.
|
|
PIRASA ÇORBASI (Ankara) Tarifleri Eskişehir Yemekleri
|
|