Su 1 lt
Pırasa 4 adet
Zeytinyağı 4 yemek kaşığı
Biber salçası 1 yemek kaşığı
Kıyma 300 gram
Soğan 1 adet kuru
Pirinç 1,5 su bardağı
Yenibahar 1/2 çay kaşığı yenibahar
Nane 1 çay kaşığı kuru
Kimyon 1/2 çay kaşığı
Karabiber 1/2 çay kaşığı
Tuz 1,5 çay kaşığı
Toz biber 1 çay kaşığı kırmızı
Su 1 çay bardağı
Üzeri için:
Limon dilimi 4 adet
Su 2 su bardağı
Pırasaları 4 parmak kalınlığında kesin.
Ardından ortasına kadar gelecek şekilde pırasaları diklenesin tekrar kesin.
Bir tencereye sıcak su ve pırasaları ekleyip kaynatın.
Pırasaların yaprakları karıştırdıktan ayrılacaktır pişerken.
Pırasa yaprakları yumuşayınca ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın.
Daha sonra bir tencerenin içerisine kıyma hariç içi için olan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp hafif pişmesin sağlayın.
Ardından ocaktan alıp kıymayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Daha sonra pırasa yapraklarının içerisine az miktarda iç harçtan ekleyip sarın ve bir tencereye yaprak sarması gibi dizin.
Tüm malzemeler bitene dek aynı işlemi uygulayın.
Daha sonra üzerine su ve dilimleri ekleyip ocakta pişirmeye devam edin.
1. Piştikten sonra 10 dk dinlendirip ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz
|