1 çay kaşığı karabiber
2 Kg pırasa
1 su bardağı krema
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Pırasayı yıkayın ve halka halka kesin. Bunları kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayın. İyice süzün. Pişmiş pırasaları mikserden geçirdikten sonra ince bir süzgeçten geçirerek sularını atın. Bu püreyi hafif ateşte koyun ve limonun suyunu da ekleyin. Tuzunu ve biberini ayıklayın. En sonunda bir yandan çıparken yavaş yavaş kremayı yedirin. Böylece hafif köpüğümsü bir püre elde edeceksiniz. Sıcak olarak servis yapın. Öneriler: Bu püre tüm balık ve beyaz etlerin yanında sunulabilir. Ayrıca aynı püre ıspanak, karnıbahar, brokoli, kabak, kereviz, şalgam, mantar, yeşil fasulye ile de gerçekleştirebilirsiniz.
|