15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
60 cl. (2 1/2 su bardağı balık suyu
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmişi)
250 g sert ve beyaz etli balık filetosu (derileri soyulup, yaklaşık 2,5 cm boyunda parçalara kesilmiş)
70 g (yaklaşık 4 çorba kaşığı) krema
Bir tencereye tereyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince pırasalar ve kekiği ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak, 10 dakika pişirin.
Sarımsakları, balık suyu, tuz ve karabiberi katarak, ateşi kısın ve karışımı 10 dakika daha pişirin.
Bu arada haşlanmış balık etlerini haşlama sularıyla birlikte blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Tencereyi ateşten alıp, balık püresini ve kremayı, bir çatalla çırparak çorbaya katın. Tencereyi harlı ateşe oturtup, çorbayı 3 dakika ısıtarak, tencereyi ateşten alın. Sıcak servis yapın.
Fotoğraf "yemek öğretmeni" tarafından gönderildi. 19.03.2019
|