AB Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
Meriç Sanal Mutfağı
500 gr yufka
350 gr pırasa
300 gr peynir
4-5 yumurta
1/3 tatlı kaşığı tuz
Sıvıyağı
1 yumurta
Pırasa ince doğranır ve hafif ateşte sıvıyağla on dakika kadar kavrulur.
Bu esnada 4-5 yumurta çırpılır ve yanına peynir, tuz ve kavrulan pırasa ilave edilerek karıştırılır.
Böreğin her katı 2-3 ince yufkadan oluşur, üzerlerine harçtan eşit miktarda paylaştırılır ve yufkalar rulo şeklinde sarılır.
Yufkaların hepsi, dibi sıvıyağ ile yağlanmış, uygun tepsiye dizilir.
Fırına verilmeden önce bir yumurta çırpılır ve böreğin üzerine sürülür.
Böreğin üstü pembeleşene kadar fırında pişirilir.
|