Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pırasalı Dana Şiş (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pırasalı Dana Şiş (Fransa)

gamze gencer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc30905
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2008
2,257 defa indirildi / yazdırıldı




600 g kontrfile (bütün yağları alındıktan sonra, 1 cm eninde şeritler halinde kesilmiş)
1/2 tatlı kaşığı beyazbiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
1/4 tatlı kaşığı tuz
3 pırasa (iyice yıkandıktan sonra, beyaz bölümleri 1 cm kalınlığında dilimlenmiş; yeşil bölümleri bir başka tarifte kullanmak için ayrılmış)
Zencefilli sos:
75 g kuruüzüm
5 cm zencefil kökü (doğranmış)
1/2 küçük soğan (doğranmış)
1 ekşi elma (çekirdekli bölümü çıkarılıp, 4'e bölünmüş)
12,5 cl. (1/2 su bardağı limon suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı bal
1/4 tatlı kaşığı tane hardal

Şişleri mangalda ya da barbeküde pişirecekseniz, mangal ateşini pişirme saatinden 30 dakika önce yakın; fırında pişirecekseniz, fırınınızın ızgarasını pişirme saatinden 10 dakika önce yakın.
Zencefilli sosu hazırlamak için kuruüzümler, zencefil parçaları, soğanlar, elma parçaları, limon suyu, bal ve tane hardalları blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırdıktan sonra, bir kâseye aktararak bir kenara bırakın.
Beyazbiber, kırmızıbiber, yenibahar, kimyon, zerdeçal ve tuzu bir kâsede karıştırın. Et şeritlerini mutfak tezgâhına yayıp, üstlerine parmağınızla kâsedeki karışımı sürün. Büyük bir tencerede su kaynatıp, pırasaları kaynar suda 2 dakika haşlayın. Sonra bir süzgeçte süzüp, soğuk su altında çalkalayın ve süzgeç içinde süzülmeye bırakın.
12 şişe bir pırasa parçası, bir et şeridi sırasıyla pırasa parçaları ve et şeritlerini çok sıkıştırmadan geçirin.
Şişleri ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 1'er dakika ızgara ettikten sonra, 4 düz tabağa 3'er 3'er yerleştirerek, yanlarında zencefilli sosla servis yapın.






Pırasalı Dana Şiş (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Pırasalı Dana Şiş (Fransa) 55,988 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort