4 adet günlük yufka
600 kg pırasa
2 adet mor soğan
2 adet havuç
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kg kaşar peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Sosu için;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Pırasaları ince ince doğrayın, mor soğanı da küçük yemeklik doğrayın.
Havucu rendeleyin.
İç harcınız için Arçelik Ankastre Ocak'a zeytinyağını alın ısıttıktan sonra soğanları alıp kavurmaya başlayın.
Pırasaları ve havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin, karıştırın.
Mutfak tezgahına yufkanızı serin ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kesin.
Sosu için bir kasede süt, zeytinyağı ve yumurtayı iyice karıştırın.
Tezgaha yufkayı serin ve hazırladığınız sostan sürün.
Kestiğiniz kısma hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarını içe katlayın ve alttan başlayarak rulo haline getirin.
Hazırladığınız uzun ruloyu yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin ortasına gül halinde sararak koyun.
Diğer kestiğiniz yufka yarımlarına da aynı işlemi uygulayın, önce sos sonra harcı koyup sarın.
Tüm yufkayı bitirdikten sonra kalan sosu böreğin üstüne sürün.
Üzerine de yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 35-40 dakika pişirin.
|