|
|
Pırasalı Kış Türlüsü |
|
ankara keçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2009
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80223
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2012
1,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet orta boy pırasa
1 Adet havuç
1 Adet soğan
150 gr kıyma
1 Yemek Kaşığı salça
1 Tatlı Kaşığı tuz
3 Diş sarmısak
1 Adet kereviz
5 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1 Adet patates
Tencereye sana klasik yağı ve sıvı yağı alıp, kızdıralım. Kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim. Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım. Havucun kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye aktaralım. Arada bir tahta kaşıkla çevirerek, sebzelerin yumuşamasını sağlayalım.3 dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasaları ekleyelim. Tencerenin kapağını örterek 3-4 dakika pişirelim. Küp şeklinde kesilmiş patatesi, sulandırdığımız salçayı, dövülmüş sarmısakları ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. Bir taşım kaynatıp, servis yapalım.
|
|
Pırasalı Kış Türlüsü Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|