|
|
Pırasalı Pirinçli Mücver |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71838
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2012
2,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı basmati pirinç
2 su bardağı su
2 adet pırasa
3 adet yumurta
1 diş dövülmüş sarımsak
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı soya sosu
Toz kırmızıbiber, tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı un
200 gram margarin
Yarım su bardağı sıvıyağı
Bir tencerede pirinçleri 15 dakika haşlayıp süzün ve bir kabın içine alın. Üzerine çırpılmış yumurta, sarımsak, un, soya sosu, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı pirince iyice yedirin. Üzerine ince kıyılmış pırasayı da ekleyip yoğun bir karışım elde edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada margarini eritip içine sıvıyağı katıp kızdırın. Harçtan bir kaşık alıp unun içine atın ve fazla ununu silkeleyip tavaya aktarın. Üzerine hafifçe bastırarak arkalı önlü kızartın. İç harç bitene kadar işleme devam edin. Kızarmış mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarıp yağını süzdürün. Servis tabağına alıp yeşilliklerle ve domatesle servis yapın. Sarımsaklı yoğurtla da çok güzel oluyor.
|
|
Pırasalı Pirinçli Mücver Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|