Yer elması 2 orta boy
Kereviz 1 adet
Havuç 1 adet
Pırasa 1 adet
Kuru soğan 1 adet küçük boy
Zeytinyağı 1 su bardağı
Kereviz yaprağı 1 dal
Öncelikle yerelmasını kabukları hafif soyularak yer yer bırakarak küp küp şeklinde doğranır.
Kerevizler kabukları soyularak küp küp doğranır, kararmaması için limonlu suda bekletilir.
Havuçlar kabukları soyularak küp küp doğranır. Pırasa ince dilimler halinde doğranır.
Öncelikle bir tava içine sıvıyağımızı ve soğanlarımız atılır.
İçine 1 diş sarımsak atılır ve pembeleştirilir.
Hazırladığımız bütün malzeme tavaya bırakılır.
Soğanlarla beraber kavrulur.
Üzerine yıkadığımız 20 gr pirinç atılarak üzerine 2 bardak su ilave edilir ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Ocaktan inmesine yakın kereviz yaprakları üzerine dizilir. Soğuk olarak servis yapılır.
|