2 yemek kaşığı pekmez
300 gram mini marshmallow
2 tatlı kaşığı tarçın
100 gram margarin
1 tutam tuz
250 gram pirinç patlağı
100 gram labne peyniri
1 paket vanilya
400 gram pudra şekeri
22 cm x 33 cmlik fırın kabını yağlayın. Margarini sos tenceresine alıp eritin. Tuz, pekmez ve tarçını ekleyerek karıştırın. Marshmallowları ekleyip hızlıca karıştırın. Ocaktan alıp vanilya ekleyin. Pirinç patlaklarını karışıma ekleyerek iyice karıştırın ve fırın kabına bastırarak yayın. Birkaç dakika soğumaya bırakın. Ilıkken dilimleyip elinizde yassı, yuvarlak şekillendirin. Üzeri için, tereyağı ve labne peynirini mikserle iyice çırpın. Vanilya ve azar azar pudra şekeri ekleyerek birkaç dakika çırpmaya devam edin. Kremayı düz uçlu sıkma torbasına ya da yağlı kağıttan hazırlanmış külaha doldurun ve helezon şeklinde sıkın. Tarçın serpip servis yapın.
|