Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı irmik
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı ılık yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket Piyale vanilin
- Piyale un
Hazırlanışı:
1 su bardağı pirinci hafif haşlayıp suyunu süzün. Ayrı bir kabın içinde 1.5 su bardağı irmik, 4 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı ılık yoğurt ve yarım su bardağı sıvı yağı iyice çırpın. 1 paket Piyale vanilini ilave edin, yeterince unu azar azar ilave ederek yedirin. Kurabiye şekli verip içine haşlanmış pirinçleri ilave ederek üzerini fındık parçalarıyla süsleyip 150 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra şerbetini ılık şekilde üzerine dökün. Servis tabağına alıp meyve dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|