Posta Gazetesi
4 adet piliç bonfile
3 su bardağı kıyılmış ıspanak
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
İçi için, zeytinyağında kuru soğanı ve doğranmış biberleri kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyin ve birlikte soteleyin. Ispanak, baharatlar ve pirinci ekleyerek, pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tavuk bonfileleri çok ince dövün ve inceltin. Üzerine tuz ve karabiber serpin, tereyağı sürün. Hazırladığınız içi tavukların içine koyarak dolma gibi sarın.
Arzu ederseniz açılmaması için kürdanla tutturun. Ispanağın suyunu, tavukların üzerine gezdirin. Yağlanmış fırın tepsine yerleştirerek 175 derecede içi ve dışı pişene kadar fırınlayın.
|