Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bamya Tarifleri > PİRİNÇLİ KREMALI BEZELYE (1 adet - 79,870 defa bakıldı)

PİRİNÇLİ KREMALI BEZELYE


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PİRİNÇLİ KREMALI BEZELYE

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11603
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2007
2,827 defa indirildi / yazdırıldı




Kulanılacak malzeme (4 kişi için):
400 gram pirinç,
1/2 litre çiğ krema,
1 kaşık nunri (yenibahar, tarçın, kekik, karabiber karışımı),
1 küçük kutu bezelye konservesi,
400 gram jambon,
1 baş küçük soğan,
100 gram margarin yağı,
1 kaşık un,
1 elma,
yeteri kadar tuz.

Yapımı:
Pirinci ayıklayıp taş ve darılarını çıkardıktan sonra bol suda iyice yıkayın. Sonra bunu tuzlu kaynar suda dağılmayacak kadar haşlamalı. Suyunu süzünce pişme hızını durdurmak için hemen soğuk sudan geçirmeli, iyice süzmeli ve bir tülbente koyup iyice kurumasını temin etmeli. Suyu iyice süzülmüş pirinci pyrex bir kaba koymalı. Üstüne 50 gram kadar küçûk parçalara bölünmüş margarin yağı koymalı ve kabı sıcak bir fırına koyup vakit vakit karıştırarak iyice kıtırlatmalı. Kalan margarin yağını bir kuşaneye koyup içine rendelenmiş soğanı da attıktan sonra kabı çok hafif bir ateşe oturtmalı. Yağ eriyince soğanı karıştırarak kavurmalı. Soğan iyice dağılınca ateşin kuvvetini biraz artırmalı ve tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken unu azar azar serpip bu yağlı soğana yedirmeli. Unun yedirilmesi sona erince karıştırmaya ara vermeden kurri'yi serpip yağlı ve soğanlı unu bir - iki dakika kavurmalı. Bu süre sonunda bu salçaya rendelenmiş elmayla bir desilitre süt katmalı ve kuşanedekileri kaynamaya bırakmalı. Kuşanedekileri ağzı kapalı olarak 15 dakika kaynattıktan sonra suyu süzülmüş konserve bezelyeyi katmalı ve kabın ağzını tekrar örterek bir onbeş dakika daha içindekileri kaynatmalı. Bu süre sonunda tavla zarı küçüklüğünde ve biçiminde parçalara doğranmış jambonu ve çırpılmış kremayı katmalı. Bir-iki defa karıştırdıktan sonra kabın ağzını örtmeli ve içindekileri on dakika daha pişirmeli. Fırında kıtır kıtır olmuş haşlanmış pirinci çıkarmalı, üstüne bu salçayı dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.






PİRİNÇLİ KREMALI BEZELYE Tarifleri Bamya Tarifleri



(1 adet PİRİNÇLİ KREMALI BEZELYE 79,870 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort