Michael Montignac
400 gr Pirinç
6 Domates
1 Salatalik
1 Kirmizi, 1 Yesil Dolmalik Biber
2 sap Yesil Sogan
125 gr Siyah Zeytin
1 dis Sarimsak
1 kutu Ançüez
2 kutu Ton Baligi
Sosu icin
4 yemek kasigi Zeytinyağı
1 yemek kasigi Sirke
1 tatli kasigi Tatli Hardal
Pirinci tuzlu kaynar suda 35-40 dakika pişirin. Pirinci süzüp, kurumaya bırakın.
Salatalığı, domatesleri soyun, küçük zarlar halinde kesin. Biberleri de aynı şekilde kestikten sonra, bunların hepsini zeytin, ince kıyılmış taze soğan, kıyılmış ançüez ve ufalanmış ton balıkları ile harmanlayın.
Sosunuzu hazırlayıp karışımınıza katın. En sonunda pirinci de ilave edip iyice harmanlayın ve 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Soğuk servis yapın.
Not: Entegral pirinç: Tam rafine edilmemiş, kahverengi pirinç. Bazı marketlerde ithal malı olarak bulunmaktadır.
|