|
|
Piroşki (mantarlı) |
|
mahinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc68340
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011
2,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kremalı hamur:
375 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
60 gr. doğranmış tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Harcı için:
3 yemek kaşığı tereyağı
350 gr. mantar
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı acı pul biber
2 adet katı haşlanmış ve doğranmış yumurta
2 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 hafif çırpılmış yumurta
Kremalı hamur: Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırın. Tereyağı, krema, yumurta ve şekeri de içine ekleyip bir çatal ile iyice karıştırın. Karışımı unlanmış mutfak tezgahının üzerine alın. Sert bir hamur haline gelene dek yoğurun. Hamura top şekli verip şeffaf folyoya sarın. Buzdolabında 45 dakika bekletin.
Harç: Fırınınızı 200 derecede sıtın. Tereyağını orta boy bir tavada eritin. Soğanları içine ekleyerek kısık ateşte 10 dakika sote edin. Ateşi biraz arttırın ve mantarları ekleyin. Mantarlar yumuşayıncaya dek sık sık karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Pul biber ve tuzu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin. Karışımı bir kaba alın, içine yumurtaları ekleyerek karıştırın. Son olarak krema, ekmek kırıntısı ve dereotunu da katip karıştırarak harcınızı hazırlayın.
Hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdaneyle 5 mm. kalınlığında açın. Hamurdan 8 cm. çapında daireler kesin. Her bir dairenin ortasına 2-3 tatlı kaşığı harç koyun. Hamuru bir yanından tutup diğer yana doğru katlayarak kapatın. Kenarlarını bastırarak yapışmasını sağlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Börekleri tepsiye yerleştirin, üstleri esmerleşene dek yaklaşık 15-20 dakife pişirin.
|
|
Piroşki (mantarlı) Tarifleri Rus Yemekleri
|
|