Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pisi Balığı Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pisi Balığı Dolması

feriştah
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 18.11.2008
Mesajlar: 19
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc30401
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2008
1,971 defa indirildi / yazdırıldı




500 g pisibalığı (ya da dilbalığı) filetosu
6 iri olgun domates
3 havuç (kazınıp, ince dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
5 diş sarımsak (dövülmüş)
1 soğan (doğranmış)
V4 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
70 g (4 çorba kaşığı) krema

Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, verevine 1 cm genişliğinde parçalar halinde keserek, bir kenara bırakın.
Domateslerin üstlerinden kapak kesip, kapakları bir kenara bırakın. Bir kaşıkla domateslerin çekirdeklerini ve etli bölümlerini (kenarda 0,5 cm kalınlığında bırakarak) çıkarıp, kesik üst bölümleri alta gelecek biçimde mutfak tezgâhına dizerek, kurumaya bırakın.
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın.
Bir tencereye havuçları koyup, üstlerini örtecek kadar su ve limon suyunu ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtarak, havuçları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) haşlayın.
Bu arada kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sarımsakları koyup, 2 dakika pişirerek, soğanları katın ve 30 saniye pişirin. Balık parçaları, kekik, tuzun yarısı ve karabiberin yarısını ekleyip, ara sıra çatalla balıkları ezerek, karışımı 10 dakika pişirin. Kremayı katıp, karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alarak, bir kenara bırakın.
Havuçlar pişince tencereyi ateşten alıp, havuçları süzgeçte süzerek (pişme suyundan 6 çorba kaşığını saklayın), blendır kabına aktarın. Ayırdığınız pişme suyunu, kalan tuzu ve kalan karabiberi ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Havuç püresini tavadaki karışıma ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, bu balıklı harcı bir kaşıkla, içi boşaltılmış domateslere doldurun.
Doldurulmuş domatesleri, bir fırın tepsisine yan yana dizip, üstlerine ayırmış olduğunuz kapakları yerleştirin ve tepsiyi fırına vererek, domatesleri kabukları sertleşin-ceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, domateslerin kapaklarını atın ve her domates dolmasını bir düz tabağa yerleştirerek, bekletmeden servis yapın.






Pisi Balığı Dolması Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(1 adet Pisi Balığı Dolması 40,996 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort