|
|
PİSİ FİLETOSU |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12207
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2007
2,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
Her biri 300 gram gelecek 4 pisi balığı,
30 gram margarin yağı,
9 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 baş soğan,
1 sap kereviz,
1 havuç,
1 limon,
yeteri kadar un,
tuz ve karabiber.
Yapımı : Pisi balığının içini temizledikten sonra derisini yüzmeli ve her balıktan dörder fileto çıkarmalı. Havucun üstünü kazımalı küçük parçalara doğramalı. Kerevizin yapraklarını temizleyip yıkamalı ve küçük parçalara doğramalı. Soğanın yarısını rendelemeli yarısını ise iri parçalara doğramalı. Yıkanmış ve kurulanmış pisi balığı filetolarını yayvan bir çukur tabağa yerleştirmeli. Üzerlerine tuzla karabiberini serpmeli, yarım limon suyuyla beş çorba kaşığı zeytinyağını gezdirerek döktükten sonra balıkları bu marinatta dinlenmeye bırakmalı.
Beri yanda doğranmış havuçları, kereviz yapraklarını ve yarım soğanı bir kuşaneye koymalı. Üzerini örtecek kadar su döküp kabı ateşe oturtmalı.
Marinatta bir saat kadar dinlendirilmiş olan pisi filetolarını marinat suyundan çıkarmalı. Her balık filetosunun bir ucuna sebze oturtmalı ve balık filetosunu bu sebzenin üstüne sararak rulo yapmalı, açılmaması için de bir kürdanla tutturmalı. Bütün balık filetolarının sarılması sona erince bir güvece 4 çorba kaşığı zeytînyağıyle margarin yağını ve kıyılmış yarım soğanı koymalı. Yağ kızınca una bulanmış pisi filetolarını içine atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı. Balıklar kızarınca kaba 1 çorba kaşığı hardal ve biraz su dökmeli. Balıkları bu salça koyulaşıncaya kadar kaynatmalı. Sonra kaptakileri servis tabağına almalı. Bunların üzerlerini artmış olan sebzelerle süsleyip servis yapmalı.
|
|
PİSİ FİLETOSU Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|