|
|
PİŞMİŞ ET SOSU |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12650
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2007
2,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
1 demet maydanoz,
1 diş sarımsak,
1/2 bardak zeytinyağı,
4 çorba kaşığı üzüm sirkesi,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı: Maydanozu temizleyip yıkadıktan sonra sarımsakla birlikte kıyarcasına ince doğramalı.
Küçük bir güvece yarım bardak zeytinyağıyle sirkeyi koymalı. Kıyılmış maydanozla sarmısağı katmalı. Yeteri kadar tuz ve karabiber de serptikten sonra güveci ateşe oturtmalı ve 6 - 7 dakika kadar kaynatmalı. Sonra salçayı ateşten indirmeli ve iyice soğuduktan sonra salça kâsesine boşaltmalı ve etlerle birlikte servis yapmalı.
|
|
PİŞMİŞ ET SOSU Tarifleri Soslar
|
|