Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Piştikten Sonra Tekrar Isıtılmaması Gereken Yiyecekler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Piştikten Sonra Tekrar Isıtılmaması Gereken Yiyecekler

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174722
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2023
77 defa indirildi / yazdırıldı




Birçok kişi yemeğini fazla pişirip birkaç gün yemek istiyor. Her gün yemek pişirme derdi yaşamak istemeyenlerin sıklıkla kullandığı bolca pişirme yönteminde gıdaların tekrar ısıtıldığında nasıl etki vereceğini bilmeleri gerekir. Çünkü bazı yiyecekler piştikten sonra tekrar ısıtılırsa zehirlemeyle sonuçlanır.

Ispanak:
Hepimizin bildiği en yararlı yiyeceklerden biri olan ıspanağı yeniden ısıtmaktan kaçınmak gerekiyor. İçerisinde bulunan nitrat ısıtıldığında yüksek ısıya maruz kaldığından nitrite dönüşüyor. Bu da ıspanağı oldukça tehlikeli bir hale getiriyor.
Tavuk:
En tehlikeli yemeklerden biri tavuktur. Tavuk ya pişer pişmez ya da piştikten sonra soğuk şekilde yenmelidir. Tavuk çabuk bozulan bir besin olduğu için de tavuk zehirlenmeleri meydana gelebilmektedir.
Mantar:
Besin değeri oldukça yüksek olan mantar soğuk yenmelidir. Isıtıldığında besin kompozisyonu değiştiğinden karın ağrısı ve şişlik yapar.
Patates:
Pişirildikten sonra 4-5 gün muhafaza edilebilen patatesi de ısıtmadan soğuk bir şekilde yemek gerekiyor. Tekrar ısıtıldığında tadı da oldukça değişiyor.
Yumurta:
Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurtanın da asla ikinci kez ısıtılmaması gerekiyor. Çünkü ikinci kez ısıtıldığında toksit üretmeye başlar ve bu da bize zarar verir.
Pirinç:
Evet ne yazık ki pilavı da ısıtmamamız gerekiyor aksi taktirde midemizi ve böbreklerimizi ağrıtabilir.
Kereviz:
Kerevizin içinde de nitrite dönüşen nitrat bulunuyor. Uzmanlara göre yeniden ısıtılan kereviz kanserojen etki yaratabiliyor.






Piştikten Sonra Tekrar Isıtılmaması Gereken Yiyecekler Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Piştikten Sonra Tekrar Isıtılmaması Gereken Yiyecekler 259 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort