https://www.cumhuriyet.com.tr
3 su bardağı un
1 paket kuru maya (10 gr)
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Bir kapta kuru mayayı, ılık suyu ve şekeri karıştırarak 5-10 dakika bekletin. Maya aktifleşip kabardığında hazır olacaktır.
Unu geniş bir karıştırma kabına alın ve ortasını açarak kabaran mayayı, tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Tüm malzemeleri birleştirip, hamur pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hamurun ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama gelmesi gerekiyor.
Hazırladığınız hamuru üzerini streç filmle örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın. Hamur bu sürede iki katına çıkacaktır.
Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın ve eşit büyüklükte 8-10 bezeye ayırın. Bezeleri merdane yardımıyla yuvarlak ve ince olacak şekilde açın.
Fırınınızı 230°C’ye ısıtın ve bir fırın tepsisini fırında önceden ısıtın. Hazırladığınız pita hamurlarını sıcak tepsiye yerleştirip 5-7 dakika, üstleri hafifçe kızarana ve kabarana kadar pişirin.
Pita ekmeklerini fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine hafifçe zeytinyağı sürebilirsiniz. Sıcak veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.
|