|
|
Piyaz |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41351
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2009
1,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı dermason fasulye
1 adet soğan
4 adet domates
2 fincan zeytinyağı
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı şeker
Yeteri kadar tuz pul biber
6 çorba kaşığı sirke
Yeteri kadar su
Üzeri için;
4 adet haşlanmış yumurta
Hazırlanışı:
Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi tencereye koyun. Ortasına, soğan ve domatesleri yerleştirin. Suyunu ilave edip, fasulyeleri haşlayın. Soğan ve domatesleri içinden çıkarıp suyunu süzün. Servis tabağına alın, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve sirkeyi ilave edin. Soğuyunca ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, kırmızı pul biberi koyup bütün malzemeyi karıştırın. Haşlanmış domatesi ezip, piyazın üzerinde gezdirin. Haşlanmış yumurta ile süsleyin. İyice soğuyunca Tekirdağ köftesi ile servis edin.
ML® Fasulye Piyazı için tıklayın
|
|
Piyaz Tarifleri Halk Yemek Tarifleri
|
|