https://www.cumhuriyet.com.tr
Ispanaklı Pkhali için:
1 kg. ıspanak
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
100 gram ceviz (iri doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 çay kaşığı tuz
1 tutam pul biber
Pancarlı Pkhali için:
2 adet pancar püresi (suyu süzdürülmüş)
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
100 gram ceviz (iri doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 çay kaşığı tuz
1 tutam pul biber
Pkhali üzeri için:
1 avuç nar tanesi
Ispanaklı pkhali için ıspanakları yıkayıp temizleyin ve ince ince doğrayın.
Geniş bir tencerede 15-20 dakika kadar haşlayın.
Pişen ıspanakları süzün ve suyunu iyice sıkıp kurutun.
Soğanı doğrayıp tuzla ovun sonrasında sudan geçirip süzün.
Bu şekilde acılığını gidermiş olursunuz.
Mutfak robotuna soğan, maydanoz, ceviz, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip iyice öğütülene kadar çekin.
Ispanakları ilave edip çekmeye devam edin.
Tamamen karıştıktan sonra yuvarlak şekil vererek sunum yapın, üzerini nar taneleri ile süsleyin.
Pancarlı pkhali için pancarları doğrayıp robotta çekin ve püre haline geldikten sonra suyunu iyice süzdürün.
Soğanı doğrayıp tuzla ovun sonrasında sudan geçirip süzün.
Mutfak robotuna soğan, maydanoz, ceviz, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip iyice öğütülene kadar çekin.
Pancar püresini ilave edip çekmeye devam edin.
Tamamen karıştıktan sonra yuvarlak şekil vererek sunum yapın, üzerini nar taneleri ile süsleyin.
Sunum tabağına aldığınız pkhalileri yanında kıtır ekmek veya kraker ile servis edebilirsiniz.
|