Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Ülkelerin Yemekleri > PLUM KEK (1 adet - 7,645 defa bakıldı)

PLUM KEK


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PLUM KEK

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13424
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2007
2,006 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
220 gram tereyağı,
200 gram un,
200 gram toz şekeri,
150 gram sultanî üzüm,
100 gram meyve şekerlemesi (limon veya portakal),
4 yumurta,
1 limon,

Yapımı: Sultanî üzümleri şişmeleri için soğuk suya koyun. (Eğer soğuk suda şişmelerini beklemek için vaktiniz yeterli değilse ılık suda ıslatabilirsiniz). Meyve şekerlemelerini küçük parçalara bölün.
Bu kek için kenarları yüksek dikdörtgen biçiminde bir kalıp kullanılır. Kalıbın dibini ve kenarlarını hafifçe yağa bulayın. Kalıbın içini kenarlarına eşit enlilikte kesilmiş uzun iki yağ kâğıdıyle çaprazlama kapladıktan sonra yağlı kâğıdı da önce yağlayın sonra da unlayın. Kalıp hazırlandıktan sonra kalan tereyağını parçalara bölerek bir porselen kâseye koyun. Bir tahta kaşıkla döverek krema durumuna getirip şekeri katın. Çırpmaya vermeden kabarıncaya kadar karıştırın. Kabardıktan sonra önce bir yumurtayı, sonra da unun bir bölümünü katarak yoğururcasına karıştırarak katılanı yedirin. Böylece unla yumurta bitinceye kadar bir ondan, bir bundan katın. Hamurun kokulu olması için limonun kabuğunu, beyazını çıkarıp attıktan sonra rendeleyerek içine katın.
Şekerlemeleri ve üzümleri unlayarak hamura katın. Şekerlemelerin ve üzümlerin, hamurun her yanına düzenli bir biçimde yayılması için hamuru tekrar yoğurun. Şekerlemelerle üzümleri hamura katmadan önce unlamakla bunların, pişme sırasında kekin dibine çökmesi önlenmiş olur. Hamuru iyice yoğurduktan sonra önceden hazırlamış olacağınız kalıba boşaltın ve kızgın fırına sürün. (Termostatlı fırını olanlar 180 dereceye göre ayarlamalıdırlar) ve bir saat kadar fırının kapağını açmadan keki pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkartın, ince uçlu bir bıçakla keki kalıbın kenarlarından ayırın, kalıbı başaşağı ederek keki bir tepsiye boşaltın. Keki zedelemeden yağlı kâğıdı çıkarın ve keki tekrar ters çevirerek servis tabağına yerleştirin. Bir süre soğumasını bekledikten sonra servis yapın.
Plum kekini servis yapacağınız günden bir gün önce hazırlarsanız daha lezzetli olur. Çünkü kek bekleyince kurur ve daha gevrek olur.
Plum keki çay saatlerinde veya kahvaltılarda ikram edilebilecek besleyici bir alafranga çörektir, isteyenler bu keki bir tek büyük kalıpta pişirmeyip birer kişilik ufak kalıplarda da hazırlayabilirler. O vakit bu kekler hem daha pişkin olur, hem de büyüklerinde olduğu gibi dilim dilim kesmeden servis yapmak imkânı olur.






PLUM KEK Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(1 adet PLUM KEK 7,645 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort