1 kişi için MALZEME :
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı haşlanmış ıspanak yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Az tuz,
bir çimdik karabiber
3 çorba kaşığı sos morney
1 çorba kaşığı rende gravyer
YAPILIŞI :
Küçük bîr kapta tereyağını hafif kızdırıp ıspanağı, tuzu, biberi ilâve edip üç - dört dakika sote yapınız, bir yumurta sahanına koyunuz
Üzerini iki parmak kapatabilecek kadar az sirkeli kaynar suya yumurtayı kırıp üç dakika haşlayınız
Bir kevgirle susuz olarak yumurtayı çıkarıp ıspanağın üzerine koyunuz
Yumurtanın üzerine sos mornayı koyup rende peyniri serpiniz
Üstten yanan salamandrada veya fırında üstü kızarıncaya kadar bir kaç dakika kızartıp servis ediniz.
|