|
|
Poğaça Kadayıf |
|
ham-et
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2014
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95371
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2014
1,836 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
150 gram tereyağı
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Tereyağını eritin ve kadayıflarla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine kıyılmış cevizleri serpin. Poğaça yayar gibi katlayıp ona bulayıp yumurtaya batırın ve tepsiye dizin. Yine tereyağını üzerine gezdirip, 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin.
|
|
Poğaça Kadayıf Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|