1 paket milföy
300 gram kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
250 gram mısır unu
50-60 gram parmesan peyniri
1 litre su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
300 gram kıymaya, bir yumurta, ince rendelediğiniz soğan, tuz ve baharatları katıp iyice yoğurunuz. Galeta unu ile kıvamını ayarlayınız. Top top yapıp, hafif unlayıp, sana klasik yağda kızartınız. Milföyleri kurabiye kalıplarınızla istediğiniz modelle şekillendirin. Fırında kabarana kadar pişiriniz. Kızarttığınız köftelerin üzerine,kürdanla sabitleyin. (Dilerseniz ikisini de fırında hazırlayın fakat bu şekilde çok daha güzel) Polenta için; 1 litre suyu kaynatıp, tuz ekleyiniz. Mısır ununu yavaş yavaş katınız. Margarin yağı ilave edin. Kaynayınca, kapağını kapatıp,10 dakika pişiriniz. Ocaktan alıp,10-15 dakika suyunu çekmesini bekleyiniz. Son olarak parmesan peyniri katıp, soğuduktan sonra servis ediniz. (Ben sos olarak kullanacağım için, polenta ununu az tuttum..) Polentayı ayrı bir kapta servis yapabilirsiniz.
|