|
|
Pommes de Terre Duchesse |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11543
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2007
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo patates,
75 gram tereyağı
3 yumurta
1 kahve fincanı rendelenmiş parmesan peyniri ya da kaşer peyniri
Tuz
Karabiber
Cevz-i bevva
Patatesleri iyice yıkamalı. Sonra, bunları bir tencereye koymalı. Üzerlerine su döktükten sonra bir kaşık da tuz katmalı ve kabı ateşe oturtmalı. Patatesler haşlanınca bunları sudan çıkarıp kabuklarını soymalı ve pompresten geçirip püre durumuna getirmeli. Patates püresini paslanmaz çelik bir tavaya koymalı. Buna küçük parçalara bölünmüş 50 gram tereyağını katmalı. Bir fiske cevz-i bevva'yla yeteri kadar tuz ve karabiberi de serptikten sonra kabı hafife yakın bir ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak yağı patatese yedirmeli. Patates püresini iyice kuruyuncaya kadar karıştırarak ateşte tutmalı, sonra kabı ateşten indirmeli. Kaptaki patates püresini çok çabuk karıştırırken yumurtaların sarılarını teker teker katmalı ve birini yedirdikten sonra bir ikincisini içine atmalı. Böylece üç yumurtanın sarısı da püreye iyice yedirildikten sonra rendelenmiş kaşer (parmesan) peynirini serpiştirip bunu da iyice yedirmeli ve karışımı sıkma torbasına doldurmalı. Torbanın ağzına geniş ve tırtıllı bir ağızlık koyduktan sonra yağa bulanmış bir fırın tepsisine sıkma torbasından sıkarak helezon? ve küçük konikler oturtmalı. Malzemenin sıkılması sona erince fırın tepsisini orta ısılı bir fırına sürüp bunları gratine etmeli. Patates Altesler kızarınca tepsiyi fırından çıkarmalı. Servis tabağına alarak servis yapmalı.
|
|
Pommes de Terre Duchesse Tarifleri Charlot Tarifleri
|
|