İri uzunca ve eşit büyüklükte patatesler seçilerek fırçalanır, ovularak yıkanır, kurulanır.
Önceden ısıtılmış 200-225 0C deki fırında dış kısımları hafif kızarıp iç kısımları da yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Uygun tarafından düzgün bir kapak açılır, patatesin 1/3 ü uygun bir kaşıkla oyularak çıkartılır.
Presten geçirilir yada ezilir. Tuz, beyaz biber, tereyağ, süt ve nutmeg rendesi ilave edilir. Çırpma teliyle çırpılarak kabartılır.
Ucuna tırtıklı duy takılmış krema torbasına doldurulur. Oyulan patateslerin içine sıkılır
Sıkma işlemi şekilli olarak dışına doğru yükselerek bitirilir.
Üzerine yumurta sarısı ve ya tereyağı sürülebildiği gibi sadece kaşar peyniri rendesi de serpilebilir.
Servisten önce fırında üzeri kızartılarak sıcak olarak servis yapılır.
|